Project omschrijving

  • Amniocentesis / cordocentesis needle by CCD International
  • Amniocentesis / cordocentesis needles with colourcoded guidewires
  • Echogenic zones and ultrasharp, burr free points

Amniocentese naald

Productcodes 52/1140701 (naaldlengte 100 mm)
52/1110600 (naaldlengte 120 mm)
52/1119615 (naaldlengte 150 mm)
Fabrikant CCD International
Doelgebied Obstetrie
Indicaties Vruchtwaterpunctie | Navelstrengpunctie
Verpakkingseenheid DOOS (inhoud = 25 naalden)
Bestelinformatie

Omschrijving

Amniocentese / cordocentese naalden zijn verkrijgbaar in de lengtes 100, 120 en 150 mm. De naalden zijn voorzien van een zelfblokkerende geleidedraad met kleurcodering. De punten van de naalden zijn zeer scherp en braam vrij geslepen en voorzien van drie echogene zones. De naalden kunnen aan de proximale kant bevestigd worden op spuiten met een Luer Lock ® aansluiting.

Doel

Amniocentese / cordocentese naalden hebben twee functies. De naalden worden enerzijds gebruikt voor vruchtwaterpunties: middels een transabdominale punctie vruchtwater uit de amnionzak opzuigen voor analyse. De naalden worden anderzijds gebruikt voor navelstrengpuncties: middels een transabdominale punctie foetaal bloed uit de navelstreng opzuigen voor analyse.

Kenmerken

Amniocentese / cordocentese naalden zijn inzetbaar voor twee medische toepassingen: vruchtwater- en navelstrengpunties. Nauwkeurige begeleiding middels echografie is mogelijk dankzij de echogene zones. Introductie kost weinig kracht en is minimaal traumatisch omdat de punten van de naalden zeer scherp en braam vrij zijn. De geleidedraad heeft een zelfblokkerend systeem.