Project omschrijving

  • CareVent ® catheter valve purchase unit
  • CareVent ® catheter valve and silicone connection tube
  • CareVent ® catheter valve connected to silicone catheter and urine bag

CareVent ® katheterventiel

Productcode 35/CV
Fabrikant Medithek GmbH
Doelgebied Urologie
Indicaties Afsluiten urologische (verblijfs)katheters
Verpakkingseenheid DOOS (inhoud = 10 ventielen)
GTIN-14 04260153830008
G-Standaard 15229521
GPH-code 092498000000
Proefexemplaar aanvragen

Omschrijving

CareVent ® katheterventielen zijn gemaakt van kunststof. Aan de achterzijde zit een taps toelopend aansluitpunt voor verblijfskatheters. Aan de zijkant bevindt zich een geel/oranje schakelaar om het ventiel te openen. Daarboven zit een groene ring waarmee het ventiel in de geopende toestand vastgezet kan worden. Aan de voorzijde kan het ventiel middels een siliconen koppelstuk aangesloten worden op een urinezak.

Doel

CareVent ® katheterventielen zijn speciaal ontworpen als afsluitkraan van urologische (verblijfs)katheters. Of het ventiel nu gebruikt wordt als stand-alone afsluiter of als koppelstuk tussen katheters en urinezakken; gebruiksgemak is gegarandeerd en de mobiliteit en kwaliteit van leven van patiënten die zijn voorzien van een verblijfskatheter wordt verhoogt.

Kenmerken

CareVent ® katheterventielen zijn eenvoudig aan te sluiten op (verblijfs)katheters en urinezakken dankzij een ingenieus blokkeersysteem en middels het meegeleverde siliconen koppelstuk. Het ventiel is daarnaast prima met één hand te bedienen, hygiënisch verantwoord, klein van formaat en uitermate geschikt voor mobiele inzet. Dit product is een zorghulpmiddel en komt mogelijk in aanmerking voor vergoeding.

Meer informatie

Gebruiksaanwijzing
Vergoeding
Bestellen
Feedbackformulier