Project omschrijving

  • LEEP electrodes by CooperSurgical, Inc.
  • Four different types of LEEP electrodes
  • LEEP electrodes with universal compatibility

LEEP elektrodes

Productcode Diverse (10+ uitvoeringen)
Fabrikant CooperSurgical, Inc.
Doelgebied Gynaecologie
Indicaties Elektrochirurgische excisie & coagulatie
Verpakkingseenheid DOOS (inhoud = 5 elektrodes)
Bestelinformatie

Omschrijving

LEEP elektrodes van CooperSurgical, Inc. zijn verkrijgbaar in totaal 21 verschillende uitvoeringen. Alle elektrodes hebben een universele 3/32″ (2,38 mm) aansluiting. De radius en square elektrodes hebben een 0,2 mm draad van tungsten voor optimaal snijden en een hoge smelttemperatuur. Een dwarsbalk voorkomt thermocoagulatie tijdens excisie. Schachtlengtes variëren van 5,5 tot 12 cm.

Doel

LEEP is een afkorting en staat voor de Engelstalige behandelterm Loop Electrosurgical Excision Procedure. Dit type elektrodes worden gebruikt om in combinatie met elektrochirurgische generatoren en geïsoleerde chirurgische instrumenten zoals bijvoorbeeld gynaecologische specula oppervlakkig genitaal weefsel weg te snijden (excisie) en kleine bloedvaten dicht te branden (coagulatie).

Kenmerken

LEEP elektrodes van CooperSurgical, Inc. zijn dankzij de universele connector compatibel met de meeste types elektrochirurgische generatoren. De spanningsgeleiding en snijdeigenschappen zijn uitstekend dankzij de tungsten draad. De elektrodes zijn steriel verpakt en geschikt voor eenmalig gebruik, en alle types zijn doorgaans direct uit voorraad leverbaar.