Project omschrijving

  • Zeppelin ® parametrium forceps with different jaw curves
  • Close-up of Zeppelin ® parametrium forceps jaw curves
  • Close-up of atraumatic jaws

Parametrium forceps

Productcode Diverse (10+ uitvoeringen)
Fabrikant Zeppelin Medical Instruments GmbH
Doelgebied Gynaecologie
Indicatie Parametrium manipulatie
Verpakkingseenheid DOOS (inhoud = 1 instrument)
Bestelinformatie

Omschrijving

Parametrium forceps van Zeppelin ® zijn gemaakt van hoge kwaliteit medisch roestvrij staal. De klemmen hebben beenlengtes variërend in lengte van 21 tot 30 cm. De richting van de kaken loopt uiteen van recht tot sterk gebogen. De kaken zijn voorzien van atraumatische groeves die een uitstekende grip hebben op vochtig en glad weefsel zonder het te beschadigen.

Doel

Parametrium forceps van Zeppelin ® worden gebruikt om bij gynaecologische operaties aan de blaas of de baarmoeder het parametrium vast te grijpen en te manipuleren. Dit weefsel wordt soms cervicaal stroma genoemd en betreft het peesachtige weefsel dat het supravaginale gedeelte van de cervix scheidt van de blaas.

Kenmerken

Parametrium forceps van Zeppelin ® zijn verkrijgbaar in totaal 24 verschillende uitvoeringen met diverse beenlengtes en kaak richtingen. Het is tevens mogelijk om speciale klemmen met afwijkende beenlengte of kaakrichting op bestelling te laten maken. De klemmen zijn na gebruik te steriliseren. De technische levensduur bedraagt minimaal 2 jaar.