Project omschrijving

  • Purchase unit of Pipelle de Cornier ® Mk. 1
  • Marking on the Pipelle de Cornier ® Mk. 1
  • Tip of the Pipelle de Cornier ® Mk. 1

Pipelle de Cornier ® biopsie cannula’s

Productcodes 52/1103000 (histologie)
52/1110201 (histologie + cytologie)
Fabrikant CCD International
Doelgebied Gynaecologie | Oncologie
Indicaties Endometrisch onderzoek | Screeningprogramma’s
Verpakkingseenheid DOOS (inhoud = 25 cannula’s)
Bestelinformatie

Omschrijving

Pipelle de Cornier ® endometrische biopsie cannula’s bestaan uit een flexibele, transparante schacht van polypropyleen. De schacht heeft een externe diameter van 3,10 mm, een interne diameter van 2,60 mm en is in totaal 23,5 cm lang. Het distale gedeelte van de schacht bevat een laterale opening met een diameter van 2,10 mm, alsmede vier markeringen op 4, 7, 8 en 10 cm vanaf de punt van de schacht. In de schacht zit een kunststof plunger welke op en neer beweegt als de flexibele stang van acetaat plastic wordt bediend en waarmee een onderdruk wordt gecreëerd.

Doel

Pipelle de Cornier ® biopsie cannula’s worden gebruikt om uterine mucosa te verzamelen uit de uterine fundus. Middels een lichte onderdruk wordt weefsel via de laterale opening in de schacht van de cannula gezogen. Door een gelijktijdige terugtrekkende en draaiende beweging van de schacht wordt materiaal verzamelt voor uitsluitend histologisch onderzoek (Pipelle de Cornier ® Mk. 1 – productcode 52/1103000), of een combinatie van histologisch en cytologisch onderzoek (Pipelle de Cornier ® Mk. 2 – productcode 52/1110201).

Kenmerken

Pipelle de Cornier ® biopsie cannula’s stellen de gebruiker in staat om binnen 60 seconden eenvoudig endometrisch onderzoek te verrichten bij vrouwen in risicogroepen en weefselbiopten te verzamelen. Cervicale dilatatie en lokale verdoving van de patiënt zijn meestal niet nodig. Dit product is individueel steriel verpakt en bevat geen latex. Indicaties zijn o.a. monitoring van hormonale behandeling, detectie van luteale fase insufficiëntie, systematische screening op endometrische kanker en hyperplasie en het verkrijgen van een bacteriologische kweek.