Project omschrijving

  • One box of SIS Rudigoz ® catheters
  • Distal opening of SIS Rudigoz ® catheter
  • Luer Lock ® connection of SIS Rudigoz ® catheter

SIS Rudigoz ® katheter

Productcode 52/1402000
Fabrikant CCD International
Doelgebied Gynaecologie
Indicaties Sonohysterografie i.c.m. contrastvloeistof (SIS)
Verpakkingseenheid DOOS (inhoud = 25 katheters)
Bestelinformatie

Omschrijving

SIS Rudigoz ® katheters hebben een starre, transparante schacht van polyethyleen. De schacht heeft een externe diameter van 2,6 mm, een interne diameter van 2,1 mm en heeft een lengte van 19 cm. Het flexibele distale gedeelte van de schacht heeft een externe diameter van 2,0 mm, een interne diameter van 1,5 mm en heeft een lengte van 2 cm. Op de schacht bevinden zich op 3 en 4 cm van het distale einde twee diepte indicatoren. Aan de proximale kant van de schacht is een kunststof greep met Luer Lock ® aansluiting aangebracht.

Doel

SIS Rudigoz ® katheters worden gebruikt voor sonohysterografie middels contrastvloeistof (dit kan bijvoorbeeld een zoutoplossing zijn, vandaar de afkorting SIS: Saline Infusion Sonohysterography). De katheter wordt aangesloten op een 50 ml spuit gevuld met vloeibaar contrastmedium. Nadat de katheter is geprepareerd wordt deze geïntroduceerd. Eenmaal in positie wordt de contrastvloeistof langzaam in de uterine holte gespoten. Vervolgens kan men door gebruikmaking van een endovaginale ultrasound transducer de uterine holte, uterine hoorn en / of het endocervicaal kanaal onderzoeken.

Kenmerken

SIS Rudigoz ® katheters zijn steriel en individueel per 25 stuks verpakt en zijn direct inzetbaar in poliklinische omstandigheden. Dit product bevat geen latex. De katheter is eenvoudig aan te sluiten op een spuit met contrastvloeistof middels de Luer Lock ® aansluiting. De diepte markeringen geven de gebruiker een indicatie van waar in de uterine holte de distale opening van de katheter zich bevindt. De cervicale kanaal hoeft niet gedilateerd te worden voor gebruik. De inzet van een cervicale forceps is zelden nodig.