Project omschrijving

  • Sonavelle ® ultrasound transmission 5x 250 ml bottle
  • Sonavelle ® ultrasound transmission gel
  • Sonavelle ® 250 ml bottle distribution cap

Sonavelle ® ultrasound gel

Productcode 36/0588A
Fabrikant Elefant Chemie GmbH
Doelgebieden Obstetrie | Urologie
Indicatie Geleidend medium voor ultrasound signaal
Verpakkingseenheid DOOS (inhoud = 5x 250 ml flacon)
Bestelinformatie

Omschrijving

Sonavelle ® ultrasound transmissie gel is een contact gel met hoge viscositeit en uitstekende akoestische geleidende eigenschappen. De gel is vrij van formaldehyde, glycerine en luchtbellen. De zuurgraad is bij kamertemperatuur pH 7. De gel is leverbaar in verschillende volumes en in verschillende verpakkingen, gaande van 250 ml flacons tot 5 liter cubitainers.

Doel

Sonavelle ® ultrasound transmissie gel wordt aangebracht op de huid als geleider van akoestische signalen tussen de huid en ultrasound transducers (echo probes). Dankzij de vacuüm productiewijze is deze gel vrij van luchtbellen zodat er geen verstrooiing van geluidsgolven optreedt. Deze gel is ideaal voor gebruik in combinatie met de LifeDop ® obstetrische Dopplers.

Kenmerken

Sonavelle ® ultrasound transmissie gel is vrij van luchtbellen en heeft uitstekende akoestische eigenschappen met een minimaal signaalverlies. De gel is pH-neutraal (huidvriendelijk), is biologisch afbreekbaar, droogt zeer langzaam op en loopt niet uit. De gel geeft geen vlekken, kleeft niet en is makkelijk te verwijderen met een zachte doek of papier.