Project omschrijving

  • StoneScreen ® Collection Systems
  • The StoneScreen ® has a telescopic funnel
  • Storing urinary stone residue

StoneScreen ® urinefilter

Productcode 75115
Fabrikant Therapak, LCC.
Doelgebied Urologie
Indicaties Filtering urine na lithotripsie
Verpakkingseenheid DOOS (inhoud = 12 filters)
Bestelinformatie

Omschrijving

StoneScreen ® urinefilters bestaan uit twee onderdelen. Het feitelijke urinefilter betreft een uitschuifbare kunststof trechter met in de bodem een fijnmazige zeef. De kunststof deksel beschermt de trechter tijdens vervoer en bevat tevens een afsluitbaar opslagcompartiment voor opgevangen niersteengruis. De StoneScreen ® is een handig hulpmiddel om na een succesvolle lithotripsie (niersteenvergruizing) gruis uit de urine te filteren.

Doel

StoneScreen ® urinefilters filteren met een zeef niersteengruis uit de urine. Analyse van dit niersteengruis in een laboratorium leidt tot determinatie van het type niersteen en tot aanduiding van de achterliggende risicofactor die van invloed is geweest op de vorming van de nierstenen. Met deze informatie kan de patiënt geadviseerd worden over belangrijke aanpassingen in het dieet en / of levensstijl.

Kenmerken

StoneScreen ® urinefilters zijn in ingeschoven toestand zeer compact en zijn daarom praktisch overal inzetbaar – het gebruik is dus niet beperkt tot poliklinische omstandigheden. Het opslagcompartiment voorkomt verlies van gruis tijdens transport. Een correct opgevolgd (dieet)advies zal op de lange termijn resulteren in minder nierstenen; een win-win situatie voor zowel patiënt als ziekenhuis.