Project omschrijving

  • Trimed C3 penis clamps
  • Trimed C3 penis clamp sizes
  • Penile blood perfusion is preserved

Trimed ® C3 penisklem

Productcodes 223/C3R (maat: regular)
223/C3L (maat: large)
Fabrikant Forumed Healthcare Products
Doelgebied Urologie
Indicatie Ongecontroleerd urineverlies voorkomen
Verpakkingseenheid ETUI (inhoud = 10 klemmen)
G-Standaard 15229483 (maat: regular)
15229475 (maat: large)
GPH-code 093103000000
Proefexemplaar aanvragen

Omschrijving

Trimed ® C3 penisklemmen zijn inzetbaar bij een penislengte vanaf 6 cm (in rust). De penis wordt door de klem geschoven, waarna de lepels strak rondom de penis worden vastgezet met klittenband. Een ronde uitstulping op de onderste lepel drukt de urethra dicht. De klemmen zijn in twee maten verkrijgbaar:

  • Regular (penisomtrek tot 9 cm)
  • Large (penisomtrek 9 tot 11 cm)

Doel

Trimed ® C3 penisklemmen zijn speciaal ontwikkeld voor patiënten welke stress incontinent zijn ten gevolge van urethra sphincter insufficiëntie. De klemmen kunnen ook gebruikt worden door urgency incontinente patiënten mits de blaasdruk instabiliteit niet te hoog oploopt. Met de klemmen wordt ongewenste en ongecontroleerde urinelekkage bij incontinentie tegengegaan doordat de urethra wordt dichtgedrukt.

Kenmerken

Trimed ® C3 penisklemmen zijn eenvoudig aan te brengen. Ze zijn licht van gewicht en zeer compact. Zacht plastic en een foamlaag zorgen voor optimaal draagcomfort. Dankzij een uitgekiend ontwerp van de klemmen wordt urinelekkage voorkomen, terwijl de doorbloeding van de penis gehandhaafd blijft. Penisklemmen zijn zorghulpmiddelen en worden doorgaans op recept vergoed door zorgverzekeraars.

Meer informatie

Gebruiksaanwijzing
Vergoeding
Bestellen
Feedbackformulier