Project omschrijving

  • Valtchev ® Uterine Mobilizer model 6 complete set
  • Valtchev ® Uterine Mobilizer with deployed obturator and tenaculum
  • Close-up of attached Valtchev ® cannula

Valtchev ® uterus manipulator 6

Productcode Niet meer verkrijgbaar
Fabrikant Conkin Surgical Instruments, Ltd.
Doelgebied Gynaecologie
Indicaties Hysterectomie | Sonohysterografie
Verpakkingseenheid
Bestelinformatie
Dit instrument is niet meer leverbaar. De CE certificering is komen te vervallen per juli 2019 en de fabrikant heeft afgezien van hercertificering. Zij vinden dat de hoge kosten die hieraan verbonden zijn niet opwegen tegen de geringe Europese afzetmarkt. De export van deze instrumenten is sindsdien stopgezet. Alleen vervangende reserveonderdelen en reparaties van reeds geplaatste instrumenten worden nog ondersteund.

Omschrijving

Valtchev ® uterus manipulatoren bestaan uit een beweegbare kop met slotmechanisme, een separeerstang, een tenaculumhouder en een buis met aan de proximale kant een Luer Lock ® aansluiting. De kop heeft een bewegingsradius van 135 graden (tot 15 graden retroversie). De gebruiker kan op de kop van de VUM-6 uitwisselbare obturators, cannula’s of de Valtchev ® vaginale delineator bevestigen.

Doel

Valtchev ® uterus manipulatoren kunnen dankzij de verschillende opzetstukken worden gebruikt voor algemene mobilisatie van de uterus, injectie van kleurstof / röntgen contrastvloeistof voor functioneel onderzoek en chirurgische ingrepen zoals totale laparascopische hysterectomie (TLH), geassisteerde vaginale hysterectomie (LAVH) en laparascopische supra-cervicale hysterectomie (LSH).

Kenmerken

Valtchev ® uterus manipulatoren zijn hoge kwaliteit chirurgische instrumenten. De instrumenten zijn veelzijdig inzetbaar en ze zijn eenvoudig en intuïtief te gebruiken. De uterus manipulatoren en de bijbehorende opzetstukken zijn opnieuw te steriliseren. De technische levensduur wordt geschat op 3 jaar. De instrumenten zijn mede daardoor een interessant alternatief voor disposable manipulatoren.