Fabrikanten2017-04-14T12:41:38+01:00
Import / export by sea

Import, export en verkoop van medische producten

ANFO importeert, exporteert en verkoopt producten van diverse fabrikanten, afkomstig uit landen van over de hele wereld. Sommige fabrikanten maken een enorm breed scala aan producten. ANFO kan in theorie al deze producten leveren mits deze CE zijn goedgekeurd. In de praktijk richt ANFO zich vooral op producten die te maken hebben met gynaecologie, obstetrie, urologie, andrologie en microchirurgie.

Zeppelin Medical Instruments GmbH2017-04-14T12:45:02+01:00
Link to Zeppelin Medical Instruments GmbH
 • Fabrikant: Zeppelin Medical Instruments GmbH

 • Land van herkomst: Oostenrijk

 • Doelgebied(en): Chirurgie & Gynaecologie

Zeppelin Medical Instruments GmbH is een Oostenrijkse instrumentenmaker. Het bedrijf produceert een uitgebreid scala aan microchirurgische en gynaecologische re-usable Zeppelin ® instrumenten zoals parametrium forceps, welke algemeen bekend staan om hun uitmuntende kwaliteit. Instrumenten kunnen naar gelang de wensen van klanten op maat gemaakt worden. Zeppelin biedt tevens herstel– en onderhoudsdiensten aan voor defect instrumentarium.

Summit Doppler Systems, Inc.2017-04-14T12:46:54+01:00
Link to Wallach Surgical Devices
 • Fabrikant: Summit Doppler Systems, Inc.

 • Land van herkomst: Verenigde Staten

 • Doelgebied(en): Obstetrie

Summit Doppler Systems, Inc. is een vooraanstaande Amerikaanse fabrikant van vasculaire diagnose apparatuur zoals de bekende en gepatenteerde Vantage ® enkel-arm index apparaten. Summit produceert ook de ultrasound LifeDop ® Doppler systemen (link) voor foetale hartslagdetectie en observatie van perifere arteriële en veneuze doorbloeding. De apparaten van Summit zijn gebruiksvriendelijk, betaalbaar, accuraat en betrouwbaar. Summit is in 2013 overgenomen door Wallach Surgical Devices.

Sefi Medical Instruments, Ltd.2017-04-14T12:48:27+01:00
Link to Sefi Medical Instruments, Ltd.
 • Fabrikant: Sefi Medical Instruments, Ltd.

 • Land van herkomst: Israël

 • Doelgebied(en): Gynaecologie & Andrologie

Sefi Medical Instruments, Ltd. is een Israëlische fabrikant van hoge kwaliteit gereedschappen voor de fertiliteit– en voortplantingsgeneeskunde. Deze gereedschappen zijn ontwikkeld door en vernoemd naar Prof. Dr. Amnon Makler. De gepatenteerde Makler ® zaadtelkamers (voor snelle en accurate sperma analyse) en de Makler ® intrauterine inseminatie cannula’s (link) zijn wereldwijd bekend.

Pos-T-Vac Medical, Inc.2017-04-14T13:38:43+01:00
Link to Pos-T-Vac Medical, Inc.
 • Fabrikant: Pos-T-Vac Medical, Inc.

 • Land van herkomst: Verenigde Staten

 • Doelgebied(en): Andrologie

Pos-T-Vac Medical, Inc. is een Amerikaanse fabrikant gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van hoge kwaliteit vacuümtherapie systemen voor mannen met een erectiestoornis. De bekende en gepatenteerde Erec-Tech ® vacuümpompen (link) hebben zich op termijn bewezen als een betrouwbaar en betaalbaar alternatief voor de behandeling van erectiestoornissen middels chirurgische ingrepen en / of medicijnen.

Medithek GmbH2017-04-14T13:40:05+01:00
Link to Medithek GmbH
 • Fabrikant: Medithek GmbH

 • Land van herkomst: Duitsland

 • Doelgebied(en): Urologie

Medithek GmbH produceert als onderdeel van Conpharm AG urologische disposables. Denk hierbij aan zeer hoge kwaliteit transurethrale en suprapubische siliconen ballonkatheters, urinezakken en accessoires zoals het bekende en gepatenteerde CareVent ® katheterventiel (link). Diverse urologische producten van Medithek zijn als zorghulpmiddel bestemd voor verkoop aan apotheken in België en Nederland en staan geregistreerd in databases zoals de Nederlandse Z-Index / G-Standaard.

Medela Borstvoeding & Healthcare2017-04-14T13:42:55+01:00
Link to Medela Borstvoeding & Healthcare
 • Fabrikant: Medela Borstvoeding & Healthcare

 • Land van herkomst: Zwitserland

 • Doelgebied(en): Obstetrie

Medela Borstvoeding & Healthcare is sinds haar oprichting in ruim 50 jaar uitgegroeid van een klein familiebedrijf uit Zwitserland tot een wereldwijde fabrikant van borst– en medische vacuümpompsystemen. Het internationaal opererende bedrijf heeft een uitgebreid assortiment van producten gerelateerd aan borstvoeding zoals collectie en distributie systemen van moedermelk, alsmede medische apparatuur voor vacuüm afzuiging. Zo produceert Medela onder andere de re-usable BIRD ® en Malmström ® obstetrische vacuüm extractie cups (link) en accessoires.

Leisegang Feinmechanik Optik GmbH2017-04-14T13:43:50+01:00
Link to Leisegang Feinmechanik Optik GmbH
 • Fabrikant: Leisegang Feinmechnik Optik GmbH

 • Land van herkomst: Duitsland

 • Doelgebied(en): Gynaecologie

Leisegang Feinmechanik Optik GmbH produceert LED colposcopen en accessoires. De gebruiksvriendelijke Leisegang ® colposcopen zijn in diverse uitvoeringen verkrijgbaar en staan bekend om hun superieure kwaliteit, de krachtige doch energiezuinige LED lichtbron met extreem lange levensduur en de innovatieve optische inrichting. Leisegang ontwikkelt daarnaast ook accessoires zoals laser–, foto– en videoapparatuur. Dankzij de veelzijdige LeiseCap ® software is directe beeldbewerking en digitalisering van colposcopisch onderzoek mogelijk hetgeen integratie met een elektronisch patiënten dossier (EPD) stimuleert.

Therapak, LCC.2018-06-07T12:39:59+01:00
Link to Therapak, LCC.
 • Fabrikant: Therapak, LCC.

 • Land van herkomst: Verenigde Staten

 • Doelgebied(en): Urologie

Therapak, LCC. is een onderdeel van VWRcatalyst en is een grote Amerikaanse fabrikant van medische hulpmiddelen en laboratorium producten. Dit bedrijf is wereldwijd actief sinds 1999. Ze heeft als doel om wereldwijd hoogwaardige producten en diensten op de markt te zetten welke in overeenstemming zijn met reglementaire vereisten en verwachtingen van klanten. ANFO importeert o.a. de bekende en gepatenteerde StoneScreen ® urinefilter (link) voor niersteen analyse.

Forumed Healthcare Products2021-05-14T07:42:06+01:00
Link to Forumed Healthcare Products
 • Fabrikant: Forumed Healthcare Products

 • Land van herkomst: Spanje

 • Doelgebied(en): Respiratoire single-use producten

Forumed Healthcare Products is een Spaanse fabrikant en specialist op het gebied van single-use accessoires voor respiratoir onderzoek. Het bedrijf fabriceerde daarnaast ook diverse disposable medische zorghulpmiddelen zoals de gebruiksvriendelijke en gepatenteerde Trimed ® C3 incontinentieklemmen voor stress en urgency incontinente patiënten. Deze zorghulpmiddelen waren bestemd voor verkoop aan apotheken in België en Nederland en stonden geregistreerd in de Nederlandse Z-Index / G-Standaard. In april 2021 heeft de fabrikant de productie van deze penisklemmen beëindigd. Het nieuwe management vond de kosten om conform te blijven met de Regulation 2017/745 EU MDR te hoog in verhouding tot de Europese afzet. Deze klemmen zijn derhalve niet meer leverbaar.

Elefant Chemie GmbH2017-04-14T13:47:04+01:00
Link to Elefant Chemie GmbH
 • Fabrikant: Elefant Chemie GmbH

 • Land van herkomst: Duitsland

 • Doelgebied(en): Obstetrie

Elefant Chemie GmbH is een groot chemisch concern uit Duitsland. Het bedrijf ontwikkelt en produceert sinds haar oprichting in 1900 naast verf, lijm en schoonmaakproducten ook diverse gels en vloeistoffen met een medisch poliklinische toepassing. ANFO betrekt bijvoorbeeld de Sonavelle ® ultrasound transmissie gels en Sonavelle ® elektrode contact gels (link).

CooperSurgical, Inc.2017-04-14T13:48:14+01:00
Link to CooperSurgical, Inc.
 • Fabrikant: CooperSurgical, Inc.

 • Land van herkomst: Verenigde Staten

 • Doelgebied(en): Gynaecologie & Chirurgie

CooperSurgical, Inc. is één van de grootste fabrikanten in de Verenigde Staten op het gebied van gynaecologische gezondheidszorg. CooperSurgical heeft een reusachtig productassortiment dankzij de continue ontwikkeling en productie van nieuwe producten, de overname van bestaande producenten en de samenwerking met Wallach Surgical Devices. ANFO importeert onder andere de universele LEEP elektrodes en instrumenten (link) voor de zgn. Loop Electrosurgical Excision Procedure.

Conkin Surgical Instruments, Ltd.2019-08-06T16:13:47+01:00
Link to Conkin Surgical Instruments, Ltd.
 • Fabrikant: Conkin Surgical Instruments, Ltd.

 • Land van herkomst: Canada

 • Doelgebied(en): Gynaecologie & Chirurgie

De Canadese instrumentenmaker Conkin Surgical Instruments, Ltd. is al meer dan 30 jaar actief in het onderzoek naar en de ontwikkeling en productie van hoge kwaliteit endoscopische chirurgische instrumenten voor gynaecologie. Zo maakt de fabrikant onder andere de bekende en gepatenteerde Valtchev ® uterus manipulator (link) en Valtchev ® Vaginale Delineator – vernoemd naar de oprichter van Conkin, Dr. Konstantin L. Valtchev. Conkin is in 2016 overgenomen door Pacific Surgical.

Update 01 aug 2019 – Wegens onoplettendheid (…) zijn de CE certificaten van deze fabrikant sinds juli 2019 verlopen, en de fabrikant heeft aangegeven af te zien van hercertificering. Zij menen dat de hoge kosten die hieraan verbonden zijn niet opwegen tegen de geringe Europese afzetmarkt. Momenteel worden alleen nog reserveonderdelen en reparaties van geplaatste instrumenten ondersteund.

CCD International2017-04-14T13:51:46+01:00
Link to CCD International
 • Fabrikant: CCD International

 • Land van herkomst: Frankrijk

 • Doelgebied(en): Gynaecologie & Obstetrie

CCD International is Frans bedrijf gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van gynaecologische en obstetrische hulpmiddelen en laboratoriumgereedschappen. CCD maakt naast diverse hulpmiddelen voor algemeen poliklinisch gynaecologisch onderzoek ook disposables voor in vitro fertilisatie (IVF), artificiële inseminatie (AI) en cytologisch / histologisch onderzoek (kanker screening). In samenwerking met artsen en onderzoekers heeft CCD in de loop der tijd meerdere succesvolle en gepatenteerde producten ontwikkeld zoals de Pipelle ® de Cornier biopsie katheter, de Rudigoz ® SIS katheter en de Frydman ® embryo tranfer katheter.

Titel

Ga naar de bovenkant